O SERIJI

FOLK


Kako se postaje folk zvezda u Srbiji? U novoj domaćoj seriji "Fok" na TV Prva pratićemo uspon mlade muzičke nade, koja od seoske devojčice postaje prelepa pevačica i zvezde splavova, ali koju će život voditi trnovitim stazama uspeha. Na tom putu suočiće se sa izazovima velikog grada, spletkama, ljudima koji žele da zarade na njenom talentu.

Glavnna junakinja je jedanaestogodišnja Zvezdana,  dete anđeoskog glasa, koja je već poznata u svom kraju i na Ibarskoj magistrali. Njenog talenta su svesni svi, naročito njen otac, koji se lišava svega kako bi Zvezdani obezbedio uspon u karijeri. Zvezdana danju ide u školu, dok noću peva u kafani, i to je jedini način da njena porodica opstane. Sve njene želje usmerene su samo ka jednom cilju - da pobedi na republičkom takmičenju za prvi glas Srbije. To je njena šansa da uđe u svet estrade o kojem sanja.

Najnovija domaća serija Folk na TV Prva! Ova hit serija će pratiti razvojni put mlade pevačice iz provincije, pun iznenađenja i neočekivanih situacija.
Dvanaestogodišnja Zvevdana već uveliko peva po svadbama i mašta da pobedi na republičkom takmičenju pevača amatera u Obrenovcu. Simpatična alegorija trenutnog stanja srpskog duha i društva.


Scenario i režija: Dušan Milić